Kniha navstev

- Pokračovanie knihy návštev zo stránky Deltaklubu Košice
Užívateľov profilový obrázok
Ivan Plucko - NAY
Dátum registrácie: Ut Okt 23, 2007 8:17 pm
Kontaktovať užívateľa:

Re: Kniha navstev

Príspevok od užívateľa Ivan Plucko - NAY »

juraj
Dátum registrácie: Št Sep 20, 2007 12:29 pm

Príspevok od užívateľa juraj »

Ivan, kuchárka je dobrá? Bude Ti robiť šoférku na kopec?
Na ostatné kvality sa nepýtam, už si vo veku, keď začneš viac oceňovať skôr tie nad pásom (hlavne nad krkom), ako pod pásom :D

eduardo
Dátum registrácie: St Okt 10, 2007 6:30 pm

Príspevok od užívateľa eduardo »

juraj napísal:
So Feb 01, 2020 4:25 pm
Ivan, kuchárka je dobrá? Bude Ti robiť šoférku na kopec?
Na ostatné kvality sa nepýtam, už si vo veku, keď začneš viac oceňovať skôr tie nad pásom (hlavne nad krkom), ako pod pásom :D
:D :D :D Juraj pozeraj a uvidíš. Ona je dobrá vo všetkom, len nie v kuchyni, aj keď celkom sa to takto definovať nedá. Skôr je lepšia na kuchynskej linke ako za sporákom. :lol: :lol: :lol: Dokonca sa o tom pokúsila natočiť aj film...len scenár sa jej trošku vymkol z pod kontroly. :oops: :lol:

Laco
Dátum registrácie: Po Sep 24, 2007 5:35 pm

Príspevok od užívateľa Laco »

Ivan, tu je navod. Nemusi byt nutne pekna, staci ze je vzdelana. :lol: :lol:
https://www.youtube.com/watch?v=XsYEw-v01OY

jaro
Dátum registrácie: Št Sep 20, 2007 12:39 pm
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa jaro »

Kto mi vie poradiť s topánkami na hory? Tie "profi" čo mám sa na mokrom a na ľade šmýkajú ako korčule, robia mi otlaky a už som musel aj napriek tomu lepiť odlepenú podrážku.

peterpavlik
Dátum registrácie: So Okt 15, 2016 7:39 am

Príspevok od užívateľa peterpavlik »

jaro napísal:
St Feb 05, 2020 3:53 pm
Kto mi vie poradiť s topánkami na hory? Tie "profi" čo mám sa na mokrom a na ľade šmýkajú ako korčule, robia mi otlaky a už som musel aj napriek tomu lepiť odlepenú podrážku.
ja som zaťažený na značku BENNON. a vyberám si tie, ktoré nemajú podrážku vibram. Vibram neznášam, je to príliš tvrdá podrážka, hrozne na mokrom šmýka a na mokrých kameňoch v potoku, človek riskuje samovraždu. U nás Bennon kupujem vo vintexe-pracovné odevy.

peterpavlik

Tieto sú v polovičnom prevedení. Sú aj celé. Mám ich asi piaty rok. Maximálna spokojnosť. Stáli má 48€. A to už som mal iné značkové kapacity, ktoré mi stoja doma v pivnici.
Resizer_15809151424010.jpg

sidewinder
Dátum registrácie: St Sep 19, 2007 9:00 am
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa sidewinder »

Peto s tym smykanim vybram podrazok nesuhlasim :mrgreen:
Jazdim asola s vibram podrazkou a plna spokojnost.. jasne ked som ich dral 5 rokov 2x do tyzdna tak ano, boli zodrate a smykali .. ale to asik vsetky zodrate boty.
Najhorsiu obuv co som mal boli policajne kanady.. tie vas chcu doslova zabit.

peterpavlik

sidewinder napísal:
St Feb 05, 2020 5:43 pm
Peto s tym smykanim vybram podrazok nesuhlasim :mrgreen:
Jazdim asola s vibram podrazkou a plna spokojnost.. jasne ked som ich dral 5 rokov 2x do tyzdna tak ano, boli zodrate a smykali .. ale to asik vsetky zodrate boty.
Najhorsiu obuv co som mal boli policajne kanady.. tie vas chcu doslova zabit.
Tak potom už tomu nerozumiem. Neviem, kde je chyba. Mám doma zastrčene v pivnici hanwagy a lasportivy s vibramami a úplne som na nich rezignoval, kvôli mojej skúsenosti a nesú ani zodraté....

jaro
Dátum registrácie: Št Sep 20, 2007 12:39 pm
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa jaro »

Určite je to asi aj druhom materiálu. V ponukách sa píše o druhu podrážky Vibram, nejaký kod.

sidewinder
Dátum registrácie: St Sep 19, 2007 9:00 am
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa sidewinder »

Jaro v akych si chodil pred tym? V akej znacke?
Co poznam ludi okolo co chodia turistiku tak olang-y (tie kupujem aj detom) asola, alebo columbia nejake robi.. je toho dost.

eduardo
Dátum registrácie: St Okt 10, 2007 6:30 pm

Príspevok od užívateľa eduardo »

Jaro v prvom rade musí byť podrážka z mäkkej gumy. Sám som videl ako ľudia na Hrebienku padali na chodníku ako hrušky, hoci mali obuté značkovú obuv. Ja som pritom mal obuté smiešne snehule z Tchiba za 50Eur a cestou dole zo Zbojníckej chaty sa pri mne zastavila celá skupina ukrajinských turistiek s profi výbavou (mačky, laná, cepíny) a ukazovali si na mňa že aha ako spadnem. Ale neurobil som im takú radosť, čižmy sa perfektne osvedčili.
Ak si pozrieš niektoré seriózne inet obchody, pri topánke je napísané do akého terénu a ročného obdobia je obuv určená. Podľa materiálu podrážky. Je to jednoduché, ako so zimnými gumamy na auto. Napr. str. SportRysy. Osobne by som si vybral turistickú zimnú obuv s gumenou podrážkou, aj keď nemáš takú ochranu pred ostrými kameňmi, ale určite sa v nej nešmykneš ani v lete na vlhkom kameni. Len treba rátať s tým, keďže je to mäkká podrážka, skoro sa zoderie na suchom, kamenistom povrchu...skoro...to je vec názoru.

eatngo
Dátum registrácie: Pi Júl 17, 2015 11:06 am

Príspevok od užívateľa eatngo »

Bude dnes klub?

Robo Murin
Dátum registrácie: So Jan 26, 2008 2:00 pm

Príspevok od užívateľa Robo Murin »

Súhlasím s Peťom
mám vibram a je tvrdý, šmýka už aj za vlhka na koreňoch a skalách. Tiež by som volil iné riešenie alebo aspoň zistil či majú všetky vibram podrážky rovnakú tvrdosť. Topánka musí hlavne sadnúť a v predajni v nej chodiť aspoň 15 min, doniesť si vlastné ponožky, pred skúškou ostrihať nechty. Najlepšie v predajni s najväčším výberom aby si videl rozdiely. Dobrá pomoc je keď tretie háčiky zvrchu sú užšie a po dotiahnutí spodných dierok v nich zasekneš šnúrku a potom voľne zaťahuješ vrchné očká. Ale to tie lepšie už asi majú všetky.
Robo

juraj
Dátum registrácie: Št Sep 20, 2007 12:29 pm

Príspevok od užívateľa juraj »

No, trochu preruším debatu o topánkach. V nedeľu to vyzerá na Háj. Kto sa pridá? Od Lanzarotčanov kladnú odpoveď nečakám, nakoniec, ani mne sa nechce veľmi mrznúť, ale počasie vyzerá nádejne. A možno to pôjde hore autom. :) :?:

Napísať odpoveď