10.07.2018 - Utorok
Na štart v hmle, prichádzame o 10-tej, po kávičke v hotely Montana s výhľadom na Kruševo, kde sa robili po kopcoch mraky a iné bobáky.
Našli sme si miesto, až teraz večer dokončujem problem, že som stál v chybnej uličke. Mikolaj berie Early bird a ostáva hore. Všetko krásne stíhame, briefing aj cca 100 km task.
Zisťujem že mám dvojité body a aj keď sa v podstate podobne volajú majú iné súrdnice. Nerozumiiem tomu ved som to pred registráciou mazal a Nikola Barakovsky povedal „OK“
Toš .... je to v mojich rukách a mám čas si to porovnať a dobre nahodiť. Aj tak tam máme akosi len podobné vzdialenosti
Už neriešim. Pozeráme štart rigidov, potom „early-birdov“, rogala, pušovanie Barťasa, ten to tu asi za tri dni všetko zruší. Ale má pravdu ide to ako lačnému sr..ie.
Obliekam a stúpam hore. Vykrikujú po niekom, zdá sa mi že „Jaroslav“? Nereagujem lebo som zvyknutý na „pán riaditeľ“
Zelená ľavá ide rýchlo, hore zisťujem že komisári normálne dodržujú poradie, na strednej červenej, v hore uvedenom tempe. Ja v strede priznávam farbu, v ľavo a vysvetľujem Judy Ledenovej, kde som stál že mi nevadí keď teraz, keď už je všade veľa mrakov kus počkáme. Dakto sa zjeb..a po štarte, krídlo vynášajú traja záchranári, trapéza je ex.
Fúka aj nefúka kus čakám a do polmetríka ma Vladimír púšťa ako asi 90-teho.
Let už ani nie je taký zaujímavý, len spokojný že sa zúčastňujem. (To je myšlienka po pristáti)
V grupe sa držím, tak ako vo videu fúúúú okolo iného, fuúúú popred, pozadu, aj som asi za chvíľu hore nad, ale čo už keď 1540-1545 m.
Preskakujem dopredu na Krivogaštany, ale tu je to horšie. Rozhodujem letieť popod hustejšie mraky na hrebeni, vraciam sa had hrebeň. Ale nedávajú . Mal som ísť do doliny hlava nehlava. V diaľke všade vidno skupiny ale ... treba rozhodnutie bez alternatívy. Na konci hrebeňa od štartu točí Laminár ale nič moc. Prilietam a za 1. dolinkou na slnku v malej výške, bublinky. Miestami súúúper. Prilietajú tie dva húfy a som v riiíí...i. V nezvyklých polohách, tam kde nie je miesto, za rebrom, stúpanie alebo padanie proste malá výška. Chcem sa posunúť ďalej na slnko ale .. nejde to . Rozopínam v 100 m, vário pípa jak divé ale netrúfam si pri pohľade na dedinu a políčka podo mnou.
Pristávam do tabaku na 2+. Vybehnú asi 3 veľké psy ktoré som vyrušil na smetisku. Najprv pekne, nič, potom hav, hav a ku..a a tak zmizli.
(Mikolaj na trati sa nehlási prepla sa mu vysielačka). Na benzinke štartujeme wi-fi a zisťujeme že je 2000 m pred OB takže doletí. Zabudol som ale na 10 min spozdenie. Frčíme na letisko, cieľ. Vidíme dolet čechov, je to krásne a podnetné.
V strana údolia bola super, s mrakmi. Tade to všetci davali.
Zajtra sa tešíme zas. V debate stále končíme pri teame. Chýbate chlapci.
Jaro