Pre pobavenie a poucenie teda uverejnujem inkriminovany pokus o start.

)
https://youtu.be/-mhwuBZZvzQ Nechcem rozoberat ci tam bol nafuk alebo ci bolo laminarne prudenie na komoru, ti co po mne startovali hadam vedia. Mozno ked pozrete hore na rukav, tak uvidite ako sa staca. Ja z pohladu zavazia uviazaneho pod kridlom mam svoj nazor, kazdopadne to neospravedlnuje takto zmrveny start... Od monitora tam hadam kazdy vidi kde su chyby, co sa malo spravit inak a lepsie,trebalo podist nizsie. Samozrejme kridlo bolo otvorene, korekcie uhlu boli v plane v dalsej faze..na vysvetlenie, nesnazil som sa podbehnut kridlo ako na paraglide, len som sa snazil cupitat ako mi to okolnosti dovolili...Faktom je ze ten vikend som prvy krat skusal talona, zvykal som si na siroke trapezky, staticky je inak vyvazeny ako sport, ktory je trosku tazky na zadok,mal som svalovicu zo soboty ( dovod by bol zas na novu temu, ale tej sa chcem vyhnut

)... nebyt tych termickych zavanov tak by boli idealne podmienky na zalet. Po zime skusat nove vykonne kridlo je mozno nerozum, ale na chybach sa clovek uci cely zivot

...povedzme si, kto este nezakruzitkoval na starte...Pad nebol taky dramaticky, zapichol som to do makkej travy...nastastie....Kazdopadne si chvilku polietam na falcone aby sa mi vratil pokoj v dusi..
Ku kontrole kridla:
kridlo sme s plucom vyzliekli a dokladne pozreli nabezky,kovania,letme konce,bice a hlavne priecnik...okrem mierne ohnutych dvoch spir a teda zlomenej trapezky nebol ani najmensi naznak poskodenia. Bocne vylanovanie sme odpojili, tam samodrzne matice niesu,su tam matky poistene zavlackami. nerozoberali sme kovania len sme ich dokladne prezreli.Na uhliku nemusi byt viditelny kaz ale myslim, ze v tomto pripade priecnik neabsorboval naraz a aj takto mam stale vacsiu istotu ako na olietanom kupenom kridle zo zahranicia bez minulosti...