Obliekame, Marian štartuje (pošlem ti videjko) pekne sa vozí s PG ponad hrebeň. My čakáme lebo to evidentne nosí a nenosí. Marian medzitým pristáva na novej pristávačke (skomentuj). Padáky trepú o štartovačku tak sa posúvam dopredu a do metríka na komoru rozbieham, vpravo vidím Pištu stúpať tak to mierim pod neho na pravé nasvietené rebro. Vario zahviakalo, točím a "vzdychám" 2,5 m hore. Volám Jara nech sa pridá.
V rádiu ho len len počujem a nejaký plachári na frekvencii mi trhajú uši od prebudenia. Je to na nič tote rádiovo kominikacie. Vypínam to.
Cieľ som si dal Smrekovicu a Čiernu horu nad Margecanmi.
Na Smrekovicu sa dostávam na asi tretí pokus. Pred dosiahnutím WP už ustreďujem dvojmeter a dotáčam 1650m. Valím späť na Slubicu, neberiem všetko. Na rebre pre štartom znova s PG stúpam spod hrebeňa. Za vrcholom kopca smerom na Margecany to ale hodne padá, Z vietor a málo slnka, je tu akurát tieň z pásu cirov. Vraciam sa na nasvietenú straň pod šatartom a stúpam zasa dvoječkou do 1600. Dolina, aj pre Braniskom aj za, je už pod altostratusom bez slnka. Postupne doberám cez 1700, volím cestu domov do PO . Vypínam rout, aby som videl lepšie vietor a klžem s vetrom 17 km v chrbte. Občas viac dole občas menej cez 80 voči zemi. Doťahujem to ponad Chminiansku, ponad dialnicu ku Svini. Prelietam most dialnice asi v 15 m, točím vpravo na pole smer JZ proti vetru, ktorí asi aj tak nie je. Krídlu sa nechce, sledujem sklon svahu, je to OK nejdem z kopca, odtlačam a jak po masle dobieham po mladej pšeničke. Kruci...
http://www.xcontest.org/world/en/flight ... 2015/11:34