Zaujímavosti

Užívateľov profilový obrázok
sidewinder
Dátum registrácie: St Sep 19, 2007 9:00 am
Kontaktovať užívateľa:

Re: Zaujímavosti

Príspevok od užívateľa sidewinder »

Ano noro spravne citas, + kolaudacia 400e (overene telefonicky na stavebnom urade )
Samozrejme sa to vztahuje aj na vsetky upravy v sucasnych objektoch kde robis zasah do nosnych casti ... cize ak ches dieru do panela, alebo rekonstruujes dom so zmenou dispozicie a urobis si nejaky otvor a podobne, potrebujes stavebne povolenie za 750e

PS: socialna istota jak lusk.

Laco
Dátum registrácie: Po Sep 24, 2007 5:35 pm

Príspevok od užívateľa Laco »

Keď som nastupoval do svojej druhej práce ako zamestnanec, tak mi šéf povedal podnetnú myšlienku:
Život je čím ďalej, tým drahší, ceny rastú... Väčšina ľudí sa snaží šetriť kde sa dá... Vykašli sa na to, a radšej zarábaj viac.

A takto potom vyzerá "šetrenie" v štátnom rozpočte v praxi.

raf3
Dátum registrácie: Št Júl 09, 2009 9:15 pm

Príspevok od užívateľa raf3 »

sidewinder napísal:Ano noro spravne citas, + kolaudacia 400e (overene telefonicky na stavebnom urade )
Samozrejme sa to vztahuje aj na vsetky upravy v sucasnych objektoch kde robis zasah do nosnych casti ... cize ak ches dieru do panela, alebo rekonstruujes dom so zmenou dispozicie a urobis si nejaky otvor a podobne, potrebujes stavebne povolenie za 750e

PS: socialna istota jak lusk.
Majo načo či bude obstavaná plocha 3000m2 ??? :lol: :lol: :lol:

sidewinder
Kontaktovať užívateľa:

si to rado precitaj viac krat aby si to pochopil.. je tam napisane pre stavby na byvanie.. cize byty, rodinne domy, a potom dalej pre bytove domy ..... 3000 m3, co bude nad 3000m3 bude ine povolenie a samozrejme drahsie.

raf3

poplatok za vydanie stavebného povolenia ostáva nezmenený ... 33,- EUR :wink:
Citujem: Žiadosť o stavebné povolenie stavby na bývanie a na zmeny týchto stavieb pred dokončením – na stavbu rodinného domu s obostavaným priestorom podľa projektovej dokumentácie do 600 m3 vrátane 10mx12mx5m
Ale možno sa mýlim ...... som len človek :wink:

sidewinder
Kontaktovať užívateľa:

ja som si tych 750e overoval na stavebnom urade a teta mi jasne povedala 750e
co sa tyka rodinnych domov, zase mame info priamo od jedneho investora co to riesil cca tyzden do zadu a stavia RD... tiez prisiel zhrozeny.
Tak ci onak.. socialne istoty v praxi.. na tom za zhodneme zrejme.

raf3

Majo, prosím ťa never pani upratovačke na MÚ lebo jej zlomím....... metlu!!! :lol:
veľmi silno pochybujem, že vedela čo čom je reč .... Mal som tú česť na veľa úradoch keď som staval s úradníkmi ktorí vedeli hovno (ja viem, bude BAN) ale držím palce zdravému rozumu ... a aj tebe! :wink:

basileo
Dátum registrácie: St Sep 07, 2011 5:13 pm

Príspevok od užívateľa basileo »

http://adam.azet.sk/clanky/12266/da-vin ... ptera.html" onclick="window.open(this.href);return false;
atlasar <= vranar

eduardo
Dátum registrácie: St Okt 10, 2007 6:30 pm

Príspevok od užívateľa eduardo »

Prevratny sposob ako sa daju vyuzit polamane trapezky. A mate "zadarmo" nahradny speedbar. Obrázok

Chefo
Dátum registrácie: Ut Feb 23, 2010 3:50 pm
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Chefo »

Zaujimavy napad edo. Chce to len tie kovania. Ak by bol navyse ten krajny dielec okruhly, dali by sa tam s vyhodou dat kolieska standard.

juraj
Dátum registrácie: Št Sep 20, 2007 12:29 pm

Príspevok od užívateľa juraj »

Mna by zaujimalo upevnenie toho kovania na tie zlamane trapezky. Tahova sila aj cez 4000 N s ohybovym momentom nie su ziadna sranda. Dufam, ze tam je tunelcek na istiace lano.

Chefo
Kontaktovať užívateľa:

Juraj tie 400 kg je sila, ktoru vytvoria kridla na hrazdu pri vztlaku? Som nevedel, ze su tam az take velke sily :) wow.

eduardo
Dátum registrácie: St Okt 10, 2007 6:30 pm

Príspevok od užívateľa eduardo »

Takze dopisem aj dalsie veci ked uz som vas navnadil. Madary, od ktorych mam tento napad uz zistili ze ten stredny diel sa neda kupit ako suciastka, iba komplet, ako speedbar. Vyraba ho ICARO http://www.icaro2000.com/Products/Hangg ... aminar.htm" onclick="window.open(this.href);return false; a maju ho na svojej stranke. Predava sa za cenu zlata. :roll:

juraj
Dátum registrácie: Št Sep 20, 2007 12:29 pm

Príspevok od užívateľa juraj »

To Chefo: ten udaj o sile v hrazde mam od ludi z Aerosu, ked sme raz na tuto temu rozpravali. Svojho casu to merali a je to samozrejme spickova hodnota, nie bezna. Kazdopadne musi byt hrazda dimenzovana aj na spickove hodnoty, nikdy nevieme, kedy sa do takej situacie dostaneme. Pamatnici mi rozpravali, ako sa to (roztrhnutie hrazdy pocas letu) raz na Slovensku aj prihodilo. V zahranici s tym tiez maju svoje skusenosti, islo hlavne o vycvikove rogala s kolieskami na hrazde bez akejkolvek klznej plochy. Vies si domysliet, co vie dlhodobe osuchavanie hrazdy kolieskami spravit s Al zliatinou..

Chefo
Kontaktovať užívateľa:

Zaujimava páka co vznika okolo kylovky. Diky za info :)

Napísať odpoveď