ja, Juraj, Ivan odchod o 10:20 (tiež zbytočne skoro).
Dnes to bolo o poznanie horšie ako minule. Všetky náznaky už na zemi hovorili, že to nie je ono. Ani o 14:00 to ešte nebolo ono. Vo vzduchu sa to potvrdilo - dostupy sotva do 1000m a na trati iba do 900m. Točilo sa mi dobre s Ferom aj s Norom. Prví vyrazili Fero s Jurajom. Nad Tarcalom som ich stretol vracať sa späť. Chytal som sa až za Tarcalským vŕškom s vinicami. Je tam obrovské hnedé pole severne od cesty. Odtiaľ som prebalónoval až nad výpadovku na sever. Bolo to veľmi slabé - aj kŕdeľ vtákov podo mnou sa snažil presunúť ďalej po vetre, ale keď to zdochlo, tak sa rozpŕchli. Vtedy som vedľa mňa zbadal Fera, tak sme odvtedy točili spolu. Juraja som zbadal vpredu na trati, ale točil už veľmi nízko. Svah za Erdobenye podržal, ale nevedel som na ňom na rozdiel od Fera nastúpať rozumnú výšku. Ďalej po svahu to bolo všetko zboku a začal som sa obávať kde pristanem - nič len samé vinice. Nakoniec som si vyhliadol dolinu za Tolcsva - tam kde sedel Mišo minule.
Na Slovensku boli dostupy do 3000m. Zatiaľ čo v horách sa to za minulé dni zlepšovalo, roviny sa zhoršili - ako keby tá inverzia klesla o 500m nižšie.
A ešte: Ivan dnes zahniezdil. Najprv som myslel, že je to Noro, ale zdá sa, že odovzdal štafetu mladšiemu