Zacnem tym, ze pochvalim vasu stranku, na ktorej sa naozaj da dozvediet vela o lietani.
Lietajuci ludia ma fascinovali uz dlho a tentokrat som sa rozhodol najst par veci na nete. Stale je par veci, co ma zaujima, preto vyuzijem toto forum na par otazok.
V prvom rade ma zaujima, preco rogalo a nie padak. V com je rozdiel – viem ako co vyzera, ale preco lietate na rogalach a nie na padakoch (myslim paragidisticke? Padaky)? Co vam da to rogalo oproti padakom, resp. preco paraglidisti lietaju na padakoch a nie na ragalach..?
Dalej len pre zaujimavost, ako dlho sa viete udrzat vo vzduchu (rekordy som nasiel, zaujmaju ma bezne dosiahnutelne hodnoty u vas, alebo co moze cakat taky zaciatocnik? Ako daleko lietavate od miesta startu, lietate v nejakom okruhu a pristavate kde ste startovali alebo mate stale jedneho vodica ktory po vas zajde. Ako daleko sa bezne dolietava (vzdialenost), resp. do akej vzdialenosti sa da odletiet od planovaneho miesta pristatia. Taktiez ma zaujimaju vysky v akych lietate (alebo co moze cakat zaciatocnik), a ako vyzera svet z takej vysky-> mozte dat prosim odkaz na fotku a odhadnut asi z akej vysky bola fotena?
Dalsia, mozno trosku technicka otazka, mam malo cez 100 kg, co uz je hmotnost, ktora nie je idealna pre vsetky sporty (asi hlavne tie kde sa prekonava gravitacia
Dik za odpovede