Páni, asi ste môj príspevok nečítali pozorne.
Prečo sme nešli na prelet:
- z objektívneho dôvodu neskorší výjazd na kopec
- chýbajúci zvozár a auto na štartovačke
- obaja aktéri letového dňa vo vzduch
Naviac, Rasťo nasledujúci deň o šiestej ráno nastupoval na 16-hodinovú smenu a po lietaní sa potreboval zbalit a odšoférovať to ešte domov do Košíc! Pri akejkoľvek preletovaj "nadržanosti" to nebola ideálna konfigurácia na vzletné preletové ambície, aj keď boli podmienky priaznivé. Hej, stačilo nad Kozími chrbtami otočiť k Tatrám a letieť. Určite by som z výšky 2 500 m čo i len kĺzavým letom zaletel bez väčších problémov aj k Novej Lesnej!
Som dosť starý na to, aby som sa potreboval hrať na hrdinu a ísť sa s novým krídlo predvádzať do sveta.
Aj výrobca vo svojom manuáli pre krídlo odporúča urobiť prvé lety a zžiť sa s novým krídlom na domovskom kopci (!). To je predsa úplne prirodzené a pre každého pilota určite aj celkom zdravé (!!!).
Tie Tvoje rady a odporučania (aj ako inštruktora!) vôbec nechápem!
Včetko má svoju postupnosť - aj zálet nového krídla! V prípade prvých letov s novým krídlom "pidlikať na svojom piesočku" považujem za rozumnejšie, ako ísť na "tazsie kopce kde si moze clovek skusit a posunut svoje kvality.."
Je určite lepšie nechať zálet nového krídla na rozhodnutí a uvážení samotného pilota. Všetky iné rady považujem nielen za nezodpovedné ale aj neúprimné!
Všetko má svoj čas! Netreba kopať do otvorených dverí.
Chceš mi vyčítať, že nemám dušu pretekára!? Hahaha..., tak si dobre pozri poradie pilotov v tomto linku:
http://www.xcontest.org/world/cs/poradi-hg-narodni:SK
Neviem, aké "zápájanie sa do verejného diania v ZL" máš na mysli. Myslíš tie debaty na pokračovanie "U Pažravca"?
Príkladom, ako sa "pilným snažením" a bezhraničnou samoľúbosťou dá dopracovať k zániku ZL je práve vaša uzavretá a neomylná košická partia!
Rešpektujem tento stav ale musím to povedať takto:
"Nie, ďakujem!
Mimochodom, ja som jedného, práve vami odkopnutého pilota (!), pre lietanie zachránil!!!
Nemáš mi teda čo vyčítať!
Ak budeš mať Ty toľko entuziazmu pre lietanie a aj pre iné aktivity, koľko ho mám vo svojom terajšom veku ja, tak Ti budem už ako starček alebo z druhého sveta, veľmi, veľmi držať palce!