Ale držalo to a krídlo letí aj proti vetru. Potom zase stúpam a stanovujem cieľ ku PO. Nad Ľutinou to bombuje ale nedarí sa mi nestúpať. Klžem ponad Červenú vodu a v priesmyku nad cestou chytám bublinky aby som doklzal do SB. Z bubliniek je bombovací stupak do kopcov ale doý a výživný. Pred Lysou točím s vetroňom ale nechávam ho za sebou (letel opačným smerom?), sledujem cesty a chodníky v lese, chalupy a chaty. Je toho všade v lese hrúza.
Pred Terňou ostávam v kopcoch, stúpanie je dobré a cielim na dobre viditeľný Bardejov. S vetrom je to paráda, miestami do 90 km voči zemi. Okrajom BJ sa rozhodujem naťahovať kilometre kvôli Norovi a Mišovi. Tí su už z Kapušaňaku asi v PL. Zborovský kopec krasne nafukovaný ale bez žiadneho pípnutia. Hrad je vyzametaný a vyčistený, aspoň z vrchu je to takto pekné.
Za hradom mi dva dravce dačo ukazujú, nikoľko ostrých bublín. Kupujem 150 m. Dozadu ale už neletím a na výcho je to so zlým smerom vetra. Dole kosia traktory, druhy krát sa rozzipsovávam a .. nalietam dobré 3 m. Kde sa tu do riti berú? Na konci sveta.
Vydávam sa východne smer SV. Vidím dráhu ale je ďaleko. Prilietam pred pás lesíkov a dedím so šikmými lúkami, vzdávam to a vraciam sa späť. Mam vybratú lôku, hnedú, zelenú, na výber, kde bude bližšia krčma? Povoľujem zips na 50% a zrazu ...
Rogalo a Noro..., kde sa tu berie? To už vario pípalo dobrou dvojkou tak sme sa s tým kus spoločne pohrali a potiahli výšku. Ukazujem Norovi aby sme leteli na Sv lebo ďalšia výška nás veľmi odfúkne. Nevidí a nepočuje, nasadzujem kurz a letím, skúmam budík, 28 km J protivietor z boku.
Ešte dačo dotáčam ale je to slabé vietor do 30 km a budík -450 m na letisko. Nalietam bočný svah, veľa lesa a namiesto nafukovanéjho J je tu JV a ja proti nemu. Nestúpam a hreším že to bola somarina kvôli 2 km naviac. Ale krídlo fantasticky letí, nakoniec ešte 100 m zhadzujem a pristávam pekne do protivetra v dedine Vyšný Orlík. Letisko si odkladám nabudúce.
Niekoľko záverov:
Dobre som sa rozhodol nejsť na Dubinu lebo hodne fučalo. Letieť Tatry, to by som sa v tých kameňoch posr...
Bol som inšpirovaný letmy čechov, pekne trojuholníky aj v protivetre. Aj keď nie v takomto.
Nabudúce domyslieť otočáky, v tejto oblasti som ešte neletel ale cítim veľký potenciál pre SV Slovensko.