http://www.xcontest.org/world/en/flight ... 2009/11:53
Odporúčam, je to veĽmi poučné - hlavne keď si stiahnete KML verziu letu a v Google Earth si pozriete kade letel. Naozaj mu závidím - ja by som sa od strachu <viete čo>.
Uff, tak to som si nevšimol ani ja. Zdalo sa mi, že letí tak nízko, že je to na spodnej hranici TMA. Ale vidím že pod TMA sa dostal až 2 km pred pristátím.Edmond PP napísal: ..., mohol si vo výške v ktorej si letel na pristátie stretnúť o čosi väčšieho kovového ...
Dá sa "nevidieť" lietanie ZK či PG v nejakom odĽahlom cípe .... Práve v tejto časti TMA Poprad prilietavajú (točia) IFR lietadlá na konečné priblíženie a klesajú na QNH buď do 5.500 stôp ALT ....
Vôbec nie preto. Chcem iba poznať mieru rizika.Edmond PP napísal:... či pre pilota ZK alebo PG je potrebné vedieť kade presne vedú príletové trate - azda len preto, aby bol pri lietaní načierno v TMA prefíkanejší!? ...
Žaba na prameni sedí inde. Spýtaj sa Milana Gregu, či sa o to nepokúšal. Tie návrhy sme kreslili spolu. Kým nie si kamarát s niektorými funkcionármi, nepretlačíš nič. A sťažovať sa môžeš vieš kde. Naša komoušsko-tunelárska koalícia im je vzorom. Zo zákonom si vytrú riť, a ešte ti povedia že tomu nerozumieš. A nabudúce ťa "zabudnú" pozvať na rokovanie. Buď sa vystrieda celá generácia, alebo príde nejaká prevratná technológia v odpovedačoch (to potrvá ešte dlhšie), alebo sa naučíme lietať s leteckými vysielačkami a naučíme to aj niektorých "divných" riadiacich..Miso_G napísal:Nebezpecne je to, ze odbornici z RLP a tiez funkcionari LAA vedia ako a kde sa lieta a nedokazu prispiet v danom stave . ...
Tým určite myslia iba komerčnú prevádzku - odtiaĽ tečú slušné peniažky. My sme iba otravy, ktoré síce zo zákona majú rovnaké práva, ale oni si už nájdu technické dôvody aby nás nejako vytlačili. A nie sme v tom sami. Rovnako sú na tom vetroňári a to v celej Európe. Ale tam sa s nimi dá aspoň jednať.Miso_G napísal:Hlavne ze si vo vyrocnej sprave LPS SR precitam ako neobmedzuju a nezdrziavaju lety. (teda aj lety PG, HG).
Je toto všetko na naozaj dlhšiu debatu. Skúsim byť pre krátkosť času čo najstručnejší.Miso_G napísal:Nemyslim ze v celej eu je to tak. Pozri na XC mapu preletov a tie vysky co tam robia. A vlastne nechapem ani naco je TMA do 300m. Jednak v Poprade siaha pod vysku letiska (to maju - mozu na pristatie stupat ?), jednak pre koho pod 300m je tento priestor ? Bezmotorovo sa to neda letiet (okrem mna) a motorovy ked sa nechcu hlasit letia nizko a potom vsetci vieme ako dopadnu ked im zdochne motor.
So zakonom si utru rit pravnici, uradnici sa boja. Boja sa cokolvek zmenit, cokolvek opeciatkovat, piju kavu a prdia do stoliciek (urcite nie vsetci).
Ked raz bude silvester dam tu maily co si posielali uradnici medzi Benusom a Breznom pri vybavovani Kralovky.