Kniha navstev
-
peterpavlik
- Dátum registrácie: So Okt 15, 2016 7:39 am
Re: Kniha navstev
Tiež by som si rád cez víkend zalietat
- jaro
- Dátum registrácie: Št Sep 20, 2007 12:39 pm
- Kontaktovať užívateľa:
Zisťujeme stav na Slubici. Zajtra info.
Tom Weissenberger... 1:19 tam sa to stalo
https://vimeo.com/293116091?fbclid=IwAR ... Vz38#t=79s
Zdravim Vas vsetkych.
Ako PG pilot tu trochu pytliacim, a dost dlho som tu na fore nebol. Chcem sa Vas opytat, ci sa niekto z Vas pohraval s myslienkami na Aeriane Swift. Aky je Vas nazor na ten aparat???
S pozdravom Robo
Ako PG pilot tu trochu pytliacim, a dost dlho som tu na fore nebol. Chcem sa Vas opytat, ci sa niekto z Vas pohraval s myslienkami na Aeriane Swift. Aky je Vas nazor na ten aparat???
S pozdravom Robo
Mne sa na postroji opravuje zips. Tento weekend pauza.
Hm, boli na pár svetových súťažiach (v roku 1999 na MS v Taliansku sme s nimi spoločne lietali), na jednej som bol dokonca členom medzinárodnej jury, takže som videl štartovať Manfreda Ruhmera z nôh za slabého vetra. Nikdy som sa nad tým vážne nezamýšľal už len kvôli cene (úplne mimo dosahu väčšiny rogalistov) a zázemiu, ktoré konkrétne na východnom Slovensku máme. Na štart z nôh málo (takmer žiadne) dostupné autom, na štart aerovlekom málo vlečien. Letové výkony veľmi dobré oproti flexwings, slabé oproti vetroňom, ale kedysi sme sa zhodli na tom, že v sebe zahŕňa všetky nevýhody rogál a vetroňov dohromady:-). Otázka tiež znie, kam by sme ich na Slovensku zaradili a teda aký pilotný preukaz by záujemca musel získať.
Ahoj Juraj,juraj napísal: ↑Pi Mar 15, 2019 11:47 pmHm, boli na pár svetových súťažiach (v roku 1999 na MS v Taliansku sme s nimi spoločne lietali), na jednej som bol dokonca členom medzinárodnej jury, takže som videl štartovať Manfreda Ruhmera z nôh za slabého vetra. Nikdy som sa nad tým vážne nezamýšľal už len kvôli cene (úplne mimo dosahu väčšiny rogalistov) a zázemiu, ktoré konkrétne na východnom Slovensku máme. Na štart z nôh málo (takmer žiadne) dostupné autom, na štart aerovlekom málo vlečien. Letové výkony veľmi dobré oproti flexwings, slabé oproti vetroňom, ale kedysi sme sa zhodli na tom, že v sebe zahŕňa všetky nevýhody rogál a vetroňov dohromady:-). Otázka tiež znie, kam by sme ich na Slovensku zaradili a teda aký pilotný preukaz by záujemca musel získať.
dakujem za vycerpavajucu odpoved. Konstatovanie "zahrna vsetky nevyhody vetronov a rogal" je sice usmevne, ale "napoly prazdy pohar".
Mna zaujala verzia s elektropohonom, takte tazkosti ohladom "ako sa dostat do vzduchu" odpadaju.
Cena: Jasne, je inde ako u rogal, a za cenu noveho Swiftu sa da kupit pekny lietany vykonny vetron v super stave. Ale ten neuskladnim v garazi.
Ohladom pilotaku by sme nepotrebovali vymyslat teplu vodu (tak ako casto a zbytocne), ale pozriet sa za hranice, ako to riesia tam.
Este raz vdaka.
Robo
-
Michal
- Dátum registrácie: St Okt 24, 2007 9:07 pm
- Kontaktovať užívateľa:
Tiez to sledujem , takze pridam svoj nazor. Triedu RW2 povazujem za bezpecnejsiu , znesie -G , letis nohami dopredu, riadis aerodynamicky a pokial mas samostart nemusis riesit peripetie so startovackami , vyvozmi a zvozmi. Otazny ostava pilotak a cena. Vetron bez motora zase kupis za cenu rogala , lebo dnes je v kurze samostart. Parkovanie sa riesi trandakom. Otazkou je zase pilotak. Na UL vetron musis robit pilotak ako na UL motorak , neplati na velky vetron a naopak. Neviem zeby niekto akceptoval iba preskolenie. Swift povazujem za prekonanu konstrukciu a Archeopteryx je drahy, ale vie vyuzit slabe stupaky . V kurze su lahke UL vetrone s takmer modelarskym elektromotorom a klzavostou 40. Lacnejsie ako Swift su UL vetrone so sklopnym motorom , drevenym kridlom a klzavostou asi 27.
- Robo Murin
- Dátum registrácie: So Jan 26, 2008 2:00 pm
Článok z novín TomW.:eduardo napísal: ↑Pi Mar 15, 2019 6:48 pmTom Weissenberger... 1:19 tam sa to stalo
https://www.laopinion.es/sucesos/2019/0 ... 58373.html
Posledná správa od Attilu je, že Tom je už pri vedomí, poznáva ľudí, ale nerozpráva.
- jaro
- Kontaktovať užívateľa:
Kto vie o linku pre štartoviská v EU?
- sidewinder
- Dátum registrácie: St Sep 19, 2007 9:00 am
- Kontaktovať užívateľa:
- jaro
- Kontaktovať užívateľa:
Ešte nikto nevie. Asi až Tom povie, ak si to bude pamätať.
- Robo Murin
- Dátum registrácie: So Jan 26, 2008 2:00 pm
Začal by som v El Speedo.
- sidewinder
- Dátum registrácie: St Sep 19, 2007 9:00 am
- Kontaktovať užívateľa:
kaslite nato chlapci, nema to tu zmysel.