EDO, ze si posluchal cely rok, tak som to pre teba prelozil
Než som odletel do austrálie, myslel som, že nemám dostatok tréningu, aby som bol pripravený na dlhé majstrovstvá. Ale spoločne s Güntherom Tschurnigom som (sme) absolvovali pár pekných tréningových dní v Manille a dosiahli sme slušnú dobu pobytu vo vzduchu.
Tam som vykonal pár malých posledných úprav vo výstroji a bol som pripravený na majstrovstvá sveta.
Čo prišlo potom, boli naozaj ťažké majstrovstvá s veľa letovými dňami, veľkými taskami, s množstvom lietania v kŕdľoch, dokonca jeden ďeň so základňami veľmi vysoko a posledné dva dni s veľmi peknými typickými podmienkami pre Forbes. Bol som od začiatku veľmi cielene zameraný, motivovaný a sústredený. Takže neuveriteľný výkon môjho krídla /výbavy mi pomohol vo vedení kŕdľa a na konci letu som mal vždy dobré výsledky letového dňa. Jedine v druhý posledný deň (v najdlhšej disciplíne) som bol prikrátky na dosiahnutie cieľa a to bol môj jediný zlý deň. Takže v posledný deň to bol veľmi intenzívny pretek medzi mnou a Alexom. Na konci to bol znovu môj deň a dosiahol som cieľ pred Alexom, čo mi zabezpečilo výhru tohoto závodu. Takže po 10 rokoch (Brazília 2003) je výhra majstrovstiev sveta kategórie 1 znovu niečím špeciálna. Závod bol veľmi férový a veľmi dobre zorganizovaný. Veľká vďaka patrí znova Viky.
KŔDEĽ - rozumej letová formácia viacerých ZK