Ako povedal klasik, ja lietam len keď chcem. Napríklad tam som nechcel...raf3 napísal:Nevidím fotku "Laco vo vzduchu" .....
Zaujímavosti
Re: Zaujímavosti
-
Hifi
- Dátum registrácie: Št Okt 02, 2008 7:46 am
- Kontaktovať užívateľa:
- Chefo
- Dátum registrácie: Ut Feb 23, 2010 3:50 pm
- Kontaktovať užívateľa:
V podstate ked to zoberes tak ze to nesies na chrbte (24kg) a potom to za 25 minut rozbalis a ma to klzavost 1:10,5 ...tak je to podla mna estelepsie ako PG.
-
Michal
- Dátum registrácie: St Okt 24, 2007 9:07 pm
- Kontaktovať užívateľa:
len opatrne s tou klzavostou - ano , ale nove(pozri cenu) + solidny postroj=+10kg + pristroje+ helma+voda+oblecenie.Chefo napísal:V podstate ked to zoberes tak ze to nesies na chrbte (24kg) a potom to za 25 minut rozbalis a ma to klzavost 1:10,5 ...tak je to podla mna estelepsie ako PG.
-ak si zabrdol do porovnania s PG , tak moj nazor je, ze rogalo ano, ale solidne = 2000€/5rokov + postroj,padak = 1000€/5rokov + terenne auto + sofer/soferka + povolenky do lesa
- Chefo
- Kontaktovať užívateľa:
myslis teda ze PG je na tom lepsie? 
-
Hifi
- Kontaktovať užívateľa:
Toto tu už bolo preberané z rôznych aspektov no ide o to čo nás láka: mobilnosť, alebo pocit z letu.
Mne stačí ako perfektná odpoveď bonmot od mira.
Citujem:
"Porovnanie padáku a rogala.
Názor ortodoxného rogalistu:
Nedá sa porovnávať let kondora s vozením na retiazkovom kolotoči."
Aj keď aj jazda na retiazkovom kolotoči má určite svoje čaro sú to dve ťažko porovnateľné veci.
Mne stačí ako perfektná odpoveď bonmot od mira.
Citujem:
"Porovnanie padáku a rogala.
Názor ortodoxného rogalistu:
Nedá sa porovnávať let kondora s vozením na retiazkovom kolotoči."
-
Michal
- Kontaktovať užívateľa:
myslim teda, ze keby nas bolo tolko ako PG, tak sme na tom lepsieChefo napísal:myslis teda ze PG je na tom lepsie?
- tak pozri XC ako vozia tie retiazkove kolotoceHifi napísal: Nedá sa porovnávať let kondora s vozením na retiazkovom kolotoči."
-
Hifi
- Kontaktovať užívateľa:
-
Hifi
- Kontaktovať užívateľa:
Viem že vývoj, konštrukcia...... a iné idú do predu aj v ich smere, ale písal som o pocite z letu, jeho inom prežívaní.
- Chefo
- Kontaktovať užívateľa:
Myslim ze vela ludi odradi hlavne dlzka vycviku. Preto ako pisal juraj by bolo super keby niekto zacal s tym woopy fly a ludia by prisli na to aky je to zazitokMichal napísal: myslim teda, ze keby nas bolo tolko ako PG, tak sme na tom lepsie
S tou dĺžkou výcviku by som opatrne... Nechcem nijako dehonestovať schopnosti PG inštrukorov, ale pilot po sedem dňovom kurze... To ako keď si 18-ročný chlapec urobí vodičák v Terchovej či v Trebišove a hor sa šoférovať do Budapešti či do Viedne...Chefo napísal:Myslim ze vela ludi odradi hlavne dlzka vycviku. Preto ako pisal juraj by bolo super keby niekto zacal s tym woopy fly a ludia by prisli na to aky je to zazitok.
A výcvik na rogale sa dá takisto zvládnuť za týždeň (štarty, pristátia, let, zákruty...), len dnes už asi nikto takúto akciu nezorganizuje (a nezaplatí...)
Dišputa o tom, či je lepšie rogalo, alebo padák (alebo kĺzavý padák, vetroň, tryskáč...) je asi taká plodná, ako dohady o tom, ktoré auto je lepšie. (Ja osobne nemám rád "embéčky", nie sú o nič lepšie ako hociktorá iná značka, ani lacnejšie, ...ani "naše"... a aj tak sa ich stále predáva najviac...)
Na retiazkovom kolotoči sa nerád točím, čo keby som potom blinkal?
-
Hifi
- Kontaktovať užívateľa:
-
Michal
- Kontaktovať užívateľa:
Laco - este som stihol cast vycviku kedy sme s Tebou chodili 1,2, i 3x do tyzdna, malo to napredovanie, zmysel. Neviem co sa potom stalo , ale vycvik zrazu skoncil. Potom sa chodilo cvicit iba sporadicky , sotva 1-2x/mesiac. Co je to za vycvik ? Ved to nezodpoveda ani predpisu.Laco napísal: S tou dĺžkou výcviku by som opatrne...
-- takto otazka nestroji. Ved dobre rogalo ma klzavost i 17 a maximalku 120km/h. Spravna otazka je: preco si ludia radsej vyberu PG? Ake su podmienky na lietanie na HG?Laco napísal: Dišputa o tom, či je lepšie rogalo, alebo padák
Zda sa, ze je vonku velmi chladno a nelieta sa, ked tu prebieha takato, v podstate zbytocna diskusia. Jednoducho sa niekomu pacia zeny s malym a niekomu s velkym poprsim. A jedna skupina obdivovatelov je teraz omnoho vacsia ako druha, lebo si omnoho lahsie a omnoho castejsie na tie prsia moze siahnut
My v nasej skupine sme sa dobrovolne rozhodli, ze si to musime tazko zasluzit.
Takto sa nam to paci viac. Inaksie sa tomu tiez odborne hovori masochizmus.
My v nasej skupine sme sa dobrovolne rozhodli, ze si to musime tazko zasluzit.
Takto sa nam to paci viac. Inaksie sa tomu tiez odborne hovori masochizmus.
-
miro
- Dátum registrácie: Ne Apr 06, 2008 7:28 pm
- Kontaktovať užívateľa:
Inak, ja som včera lietal.
Ľuďom sa ešte pred tým, ako tu boli rogalá a padáky snívalo, že lietajú ako vtáci hlavou dopredu dolu tvárou. O lietaní v sede sa snívalo možno iba v arabských krajinách, keď vo sne leteli na koberci.
Ľuďom sa ešte pred tým, ako tu boli rogalá a padáky snívalo, že lietajú ako vtáci hlavou dopredu dolu tvárou. O lietaní v sede sa snívalo možno iba v arabských krajinách, keď vo sne leteli na koberci.