Zaujímavosti

Laco
Dátum registrácie: Po Sep 24, 2007 5:35 pm

Re: Zaujímavosti

Príspevok od užívateľa Laco »

raf3 napísal:Nevidím fotku "Laco vo vzduchu" ..... :wink:
Ako povedal klasik, ja lietam len keď chcem. Napríklad tam som nechcel... :lol: :lol: :lol:

Hifi
Dátum registrácie: Št Okt 02, 2008 7:46 am
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Hifi »

:lol: A hovadsky nevýhoda je, keď je to vo vzduchu a má chuť sa to poskladať na dva metre do auta na pristávačke :lol: :mrgreen:
:idea: Ale to srannndddujemmm :shock: Kelti to máju tak premyslené, že niekedy stále žasnem nad ich zmyslom pre "BOZP" do akých detailov idú :!:

Užívateľov profilový obrázok
Chefo
Dátum registrácie: Ut Feb 23, 2010 3:50 pm
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Chefo »

V podstate ked to zoberes tak ze to nesies na chrbte (24kg) a potom to za 25 minut rozbalis a ma to klzavost 1:10,5 ...tak je to podla mna estelepsie ako PG.

Michal
Dátum registrácie: St Okt 24, 2007 9:07 pm
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Michal »

Chefo napísal:V podstate ked to zoberes tak ze to nesies na chrbte (24kg) a potom to za 25 minut rozbalis a ma to klzavost 1:10,5 ...tak je to podla mna estelepsie ako PG.
len opatrne s tou klzavostou - ano , ale nove(pozri cenu) + solidny postroj=+10kg + pristroje+ helma+voda+oblecenie.

-ak si zabrdol do porovnania s PG , tak moj nazor je, ze rogalo ano, ale solidne = 2000€/5rokov + postroj,padak = 1000€/5rokov + terenne auto + sofer/soferka + povolenky do lesa

Chefo
Kontaktovať užívateľa:

myslis teda ze PG je na tom lepsie? :)

Hifi
Kontaktovať užívateľa:

Toto tu už bolo preberané z rôznych aspektov no ide o to čo nás láka: mobilnosť, alebo pocit z letu.
Mne stačí ako perfektná odpoveď bonmot od mira.
Citujem:
"Porovnanie padáku a rogala.
Názor ortodoxného rogalistu:
Nedá sa porovnávať let kondora s vozením na retiazkovom kolotoči."

:lol: Aj keď aj jazda na retiazkovom kolotoči má určite svoje čaro sú to dve ťažko porovnateľné veci.

Michal
Kontaktovať užívateľa:

Chefo napísal:myslis teda ze PG je na tom lepsie? :)
myslim teda, ze keby nas bolo tolko ako PG, tak sme na tom lepsie
Hifi napísal: Nedá sa porovnávať let kondora s vozením na retiazkovom kolotoči."
- tak pozri XC ako vozia tie retiazkove kolotoce

Hifi
Kontaktovať užívateľa:

:?: No pekne vozia a ešte lepšie sú na tom vetrone :lol:

Hifi
Kontaktovať užívateľa:

Viem že vývoj, konštrukcia...... a iné idú do predu aj v ich smere, ale písal som o pocite z letu, jeho inom prežívaní.

Chefo
Kontaktovať užívateľa:

Michal napísal: myslim teda, ze keby nas bolo tolko ako PG, tak sme na tom lepsie
Myslim ze vela ludi odradi hlavne dlzka vycviku. Preto ako pisal juraj by bolo super keby niekto zacal s tym woopy fly a ludia by prisli na to aky je to zazitok :).

Laco
Dátum registrácie: Po Sep 24, 2007 5:35 pm

Príspevok od užívateľa Laco »

Chefo napísal:Myslim ze vela ludi odradi hlavne dlzka vycviku. Preto ako pisal juraj by bolo super keby niekto zacal s tym woopy fly a ludia by prisli na to aky je to zazitok :).
S tou dĺžkou výcviku by som opatrne... Nechcem nijako dehonestovať schopnosti PG inštrukorov, ale pilot po sedem dňovom kurze... To ako keď si 18-ročný chlapec urobí vodičák v Terchovej či v Trebišove a hor sa šoférovať do Budapešti či do Viedne...

A výcvik na rogale sa dá takisto zvládnuť za týždeň (štarty, pristátia, let, zákruty...), len dnes už asi nikto takúto akciu nezorganizuje (a nezaplatí...)

Dišputa o tom, či je lepšie rogalo, alebo padák (alebo kĺzavý padák, vetroň, tryskáč...) je asi taká plodná, ako dohady o tom, ktoré auto je lepšie. (Ja osobne nemám rád "embéčky", nie sú o nič lepšie ako hociktorá iná značka, ani lacnejšie, ...ani "naše"... a aj tak sa ich stále predáva najviac...)

Na retiazkovom kolotoči sa nerád točím, čo keby som potom blinkal? :lol:

Hifi
Kontaktovať užívateľa:

:lol: Laco tak z tvojho zážitku na kolotoči budu mať potom aspoň niečo aj tvoji pozerajúci sa diváci... :mrgreen:

Michal
Kontaktovať užívateľa:

Laco napísal: S tou dĺžkou výcviku by som opatrne...
Laco - este som stihol cast vycviku kedy sme s Tebou chodili 1,2, i 3x do tyzdna, malo to napredovanie, zmysel. Neviem co sa potom stalo , ale vycvik zrazu skoncil. Potom sa chodilo cvicit iba sporadicky , sotva 1-2x/mesiac. Co je to za vycvik ? Ved to nezodpoveda ani predpisu.
Laco napísal: Dišputa o tom, či je lepšie rogalo, alebo padák
-- takto otazka nestroji. Ved dobre rogalo ma klzavost i 17 a maximalku 120km/h. Spravna otazka je: preco si ludia radsej vyberu PG? Ake su podmienky na lietanie na HG?

juraj
Dátum registrácie: Št Sep 20, 2007 12:29 pm

Príspevok od užívateľa juraj »

Zda sa, ze je vonku velmi chladno a nelieta sa, ked tu prebieha takato, v podstate zbytocna diskusia. Jednoducho sa niekomu pacia zeny s malym a niekomu s velkym poprsim. A jedna skupina obdivovatelov je teraz omnoho vacsia ako druha, lebo si omnoho lahsie a omnoho castejsie na tie prsia moze siahnut :D
My v nasej skupine sme sa dobrovolne rozhodli, ze si to musime tazko zasluzit. :(
Takto sa nam to paci viac. Inaksie sa tomu tiez odborne hovori masochizmus. :lol:

miro
Dátum registrácie: Ne Apr 06, 2008 7:28 pm
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa miro »

Inak, ja som včera lietal.
Ľuďom sa ešte pred tým, ako tu boli rogalá a padáky snívalo, že lietajú ako vtáci hlavou dopredu dolu tvárou. O lietaní v sede sa snívalo možno iba v arabských krajinách, keď vo sne leteli na koberci.

Napísať odpoveď