Po dlhom vyčkávaní to trochu zoslabuje na rampe, aj keď je to stále zboku. Skáčem, a nalietavam V svah. Pomaly sa dvíham, ale je to len taká svahovačka pomiešaná s náznakmi termiky do 150m. Pár krát som sa nechal uniesť stúpaním, ale ocitol som sa ďaleko za kopcom a cestou naspäť som Zobor musel oblietať z pravej strany. Aj som bol utopený pod štartom, ale pomaly som sa z toho vylízal. Miro štartoval po mne a mal rovnaké problémy, aj keď stúpanie chodil hľadať všetkými smermi. Najlepšie to bolo v blízkosti vysielača. Po vyše hodine som zazrel Mira nado mnou a skúsil som sa mu vyrovnať. Nastúpal som do cca 700 nad kopec a unášaný vetrom som tichúčko letel smerom domov. Na rovine som už len klesal a klesal, až som pristál na začiatku obce Výčapy Opatovce pri hlavnej ceste. Pred tím som ešte zazrel Mira, ako v peknej výške letí na Topolčany. Čas letu 1h37´
Po pristátí ma obkľúčili miestne decká, ktorým som musel odpovedať na zvedavé otázky. Zbalil som draka sadol do busu a šiel si pre auto do NR. Kelek zaváhal a ...kto zaváha nelieta!
Počas letu mi kolaboval foťák, ale niečo sa mi podarilo cvaknúť: http://picasaweb.google.com/Rogaloman/Zobor1282010#" onclick="window.open(this.href);return false;
PS: ten Miro to potiahol až do Prievidze