Na nase velke prekvapenie tu uz kempuje posadka z Ciech. myslim ze 3 auta a 4 stany. flera otocena zlym smerom, fukalo od kopca. ale vonku bolo pekne slniecko sa dvihalo, obloha bola cista. na norovi bolo vidiet nervozitu, ze nieco nie je s pocasim v poriadku. do hodinky dosla bratislavska posadka. okolo 10 tej sa vietor behom 15-tych minut otocil rovno na komoru. uz sme mali vylozene veci a postavene stany. nasadame do aut a podme na start.
staviame kridla ale fuci statocnych 10 m/s do ktorych sa da v pohode opriet celim telom. miestami to zoslablo ale nikomu sa nechcelo.. takmer kazdy sa vyhybal, kazdy bud nemal zaletene kridlo alebo s nim letel prvy krat. na starte to vyzeralo skor ako na straniku a nie v taliansku
ja som 2x zisiel pod start na hranu a tam to bolo vcelku dobre, ale neodhodlal som sa do hoto skocit. popri debate na rampe z peta vyslo, ze oni do takeho v pohode startovali, norovi viac netrebalo a hned bol hore..

piatok
rano sa zopakovalo pocasie zo stvrtka, ale bolo trochu viac oblacnosti. okolo 10~11 sa to otocilo na komoru. mal som rozlozene ako prvy a bolo to lietatelne na starte cca 6 m/s ale nesiel somm, klasicky problem - co ked sa neuchytim a budem kempit pol dna na pristavacke? ale kym dosli ostatny zatiahlo sa a vietor sem tam stichol. natiahli sa cirry a bolo. zopar padackarov do toho naskakalo s roznym uspechom. My sme stali poobliekani na starte, debatili co a ako to moze byt hore.. ci treba ist netreba ist
vecer nas pozvali cesi do toho domu na pristavacke a pri vinku hruskovici a inych liecivach sa debatilo o vsetkom, praca, politika, rogala. ludia postupne odchadzali do stanov. nakoniec uz ostala iba filozoficka debata mata a lukasa z ciech

sobota
podla predpovede to mal byt najlepsi den. ale co sme videli nebolo velmi potesujuce, suvisla deka asi 300m pod startom. a nalada na nic na pristavacke. tak sme jedli, chodili hore dole. s norom som si vybehol na zrucaninu hradu nad pristavackou. Ceski kolegovia pobalili a sli lietat do slovinska. keby sa to dvihlo nad start, tak by sme si sli aspon zletiet mozno aj 2x, ale akurat v mieste startu sa to nedvyihlo, tak sme pobalili a nieco po 12-tej vyrazili na cestu domov. Norova neskutocna chut lietat este hladala riesenia, ale uz bolo neskoro. dalsi teren by sme uz nestihli.
okolo jednej v noci sme nazad v ke.

Nalet:
Noro 2,5h
Marian 1h
Mato a miro po 1,5 h
Peto cez 4h
(ak si dobre pamatam)
co som si z toho zobral:
siel som na tento vylet s malou dusickou, ale ak bude taka moznost idem okamzite este raz. na jednej strane skvely teren, na ktorom v pripade dobreho pocasia sa da lietat a rozlietat do zblaznenia. skvela pristavacka (sice na starte bolo 10 m/s pristavacka mala cely den okolo 1~2m/s a bez kopancov), vecerne posedenie s novymi ludmi, zapalenymi pre lietanie, nove nazory, taktiky, hodnotenia kridel. velmi zaujimave. ak to berieme ako prepocet na letovu hodinu a zoberieme do uvahy to, ze nevyslo pocasie, tak to bolo da sa povedat bieda.. ale ak to beriem ako skusenost nelutujem
A z coho som bol upne blazeny
("Jazykovedcov" tu registrovanych prosim o odpustenie vsekych gramatickych preslapov)