Vo štvrtok to bude dosť rozfúkané a na Lendaku s tvorbou oblačnosti a možno aj s prehánkami. Blíži sa nejaký frontík, tak sa to pred ním trochu rozfofruje
Ale podvečerná svahovačka na Kamenickom hrade by azda bola možná
Hlásia dosť silný vietor a ešte JZ, tak neviem kam by to bolo.
Sľubica? Tam náš obľúbený Aladin nehlási silný vietor.
Som aj za Kamenicu, ale to nevezmem celý deň dovolenku. Poobede.
No neviem, na mňa už začína byť dosť teplo a v klimatizovanej kancelárii mi je celkom dobre. Na štvrtok vcelku vychádza Sľubica, ale keď je vo výške 1000 m 30 stupňov, niečo nie je v poriadku...
Vlekali sme sa za Zenerom 701 a česi majú ešte Tulaka. Ten je o máličko rýchlejší. Všetci hovoria že UL je podstatne lepšií ako MZK. Ja z dvoch vlekov to neviem úplne posúdiť. Rýchlosťou to bolo podobné ako za Milošom. Mal som aj také vybočenie kedy som čakal že sa trhnem ale akosi som to udržal a zrovnal. Termika nebola až tak silná, teda všetko na skúšanie bolo dobré.
Jedna podstatná vec pri vlekaní ale je. Vylietanosť pilota a mať odskúšané lety v rýchlosti. Česi robia pre začínajúcich aj to, že ich zavesia za odvijak, vytiahnu do 100 m a ťahajú rýchlosťou do 80 km. Až potom ideš na UL. V podstate let po štarte nad zemou je to najjednoduchšie a najkrajšie na vleku. Potom od 20 m výšky začína boj.
To ti všetko povieme a vysvetlíme keď sa pridáš do výcviku.
Na Maginhrade som už niekoľkokrát bol. Ja by som tam s rogalom neštartoval. Vpredu stromy ti nedovoľujú presadnúť a rozbeh krídla po štarte. nech ti PG daju fotku pohľad zo štartu a nie na štart.
Ano, traz riešime eroplán Savanah, podobne krídla s turbulatormi alebo slotmi, plochou, výkonom motora. Samozrejme naša legislativa pre ťažné zariadenia, kvalifikácie pilotov, ...
Chceš v niečom pomôcť?