Kohut mal SHMU predpoveď na papieri excelentnú. Akurát viac vysokej oblečnosti.
O 11:00 som na štarte kde fúkalo 1-2 m VSV, viac zprava ako som čakal, ale ešte o nič nejde.
Prichádza Edmond, Robo, Marian. Skladáme a kecáme s Pištom. Ten je tu na elektrobajku a je z toho uveličený.
Slnko presvitá cez mraky a je príjeme, vetrík povieva a je veľa intervalov na komoru a aj mierne sprava. Aj závany do 6 m sú.
Po 13tej obliekame a štandartne sa krídlo vypýtalo rýchlo do vzduchu. Ponad dolinku to ide kus rozpačito ale na svahu jedno esíčko a vzápeti do 1,5 m bubliny okolo stromov, nad hrebeň, 2 m, 3 m, 3,1/2 m hore. Vidím dole Roba ako krachuje a pristáva. Letím na Sabinov a všade točím 1 - 3 m, no neuveriteľné pod tou dekou. Možno aj nejaká vlnová turbulencia tomu pomáhala. Tak som cestoval hore dole, testoval mobil s LK8000.
Viac V vietor hore, mi nedal odvahu potiahnuť sa až za Dubovicu. Nedržalo to tam ako v utorok.
Tak som si odletel proti vetru pre uzavretie trojuholníka. Cez dolinu aj na svahu to všade spoľahlivo dávalo, do 1300 m. Keby nebol ten mrak a bolo slnko, tak skončíme vo Fiľakove s vetrom v chrbte.
Na kopci bolo hrúza PG tak som sa kus predvádzal, svišťal na rýchlosti. Moje snahy končili niekde okolo 110 km/hod. Potom som sa už naozaj veľmi bál

. Ale do 130 to naozaj ide. Ešte poladím spíry a uvidím.
No, čo vám povedať, super deň. Po minulom plonkovom roku, to bol veľmi, veľmi dobrý týždeň na Kohúte.